Dr. Sarah Van den Berghe

Dr. Sarah Van den Berghe

Gynaecoloog

Dr. Sarah Van den Berghe (°1988) behaalde haar geneeskundediploma in 2013 aan de Universiteit Gent en startte aansluitend haar opleiding in de gynaecologie-verloskunde.
Tijdens het eerste jaar werkte ze in UZ Gent, waarbij ze tevens deeltijds voor de dienst Medische Genetica werkte en prenatale consultaties deed. Het tweede jaar werkte ze in ZNA Middelheim (Antwerpen),
met nadruk op de hoogrisico verloskunde. Tijdens het derde jaar in het Catharinaziekenhuis te Eindhoven (Nederland) maakte ze voornamelijk kennis, naast de verloskunde, met de prolapschirurgie.
Het vierde jaar werkte ze opnieuw in ZNA Middelheim (Antwerpen), met nadruk op de oncologie en de benigne gynaecologie. Het vijfde en laatste jaar stond ze opnieuw in UZ Gent om daar haar opleiding af te ronden.
Ze volgde bijkomend een tweejaar durende interuniversitaire opleiding 'Prenatale echografie en foetale geneeskunde' en behaalde bijhorend diploma.
​Haar interesse gaat vooral uit naar hoogrisico verloskunde en prenatale echografie, ​maar ook de algemene gynaecologie behoort tot de dagdagelijkse activiteit.